Wednesday, 28 November 2012

Bile Perut Disakiti~~



Dah lama perot tak sakit, ari isnin pagi2 hari sakit??
Jadinye, lepak2 di atas katil... muahahhaa... Monday Blues sungguh kan???



Ekceli dari ari ahad tengari tu perot dah sakit... :(
dah makan ubat, dah letak minyak yuyee, tapi masih lom berkesan...




Haruslah g RSAT untuk jumpe dokto sekaligus mintak surat cuti kaler ijau...lalalla...
So, encik Kapten drove me g RSAT... kebetulan am wearing green... so, pakailah Green Barret itu.. hoyeh2, perasan ala2 komando kunun...  :)

Muke Menahan Kesakitan Di Perut!
 
 
 
 
 
 

Pandang Kanan!!!!
hahhahaha, tatau kami dok pandang pe.. leh plak tersnap gamba ini...
 
 
 
 
 
Balik je umah pastu terus pengsan.. tapi encik Kapten saya pon pengsan jugak??? hohohoho..beliau yang lelebih ketiduran daripada orang yang sakit ni... Kunun2 nak jaga saya, last2 jadi cam saya yang jaga beliau pule.. ;p
 
 
 
 
Bile tido, bangun2 rasa cam lapar.. bukak tenet, gugel " Resepi Minum Petang"... terjumpe sebijik resepi Brownies... hoyeh222, sukenye!! all the igredients ada kat dapo.. tgk cam senang aje.. so, terus menyihatkan diri seketika dan buat... Alhamdulillah, jadik jugaklah... tapi rasanya terlebih koko, rasa cam sedikit pahit.. tiada gamba untuk membuatkan anda2 semua terasa nak makan brownies.. hihihih... next time kalau saya buat lagi, saya post eh?? dah abis da itu brownies... encik Kapten dok buat supper die masa tengok Merlin sorang2 malam isnin tuh.. ( saya tatau kenapa orang suke tgk Merlin, sebab saya pasti tertido)...  
 
 
 
 
Pagi tadi terajin buat nasi lemak... hiihihih.. sebab takut nnt encik Kapten saya lapar.. beliau sedang bercuti2 Malaysia kat umah tu.. kesian pulak sebab semalam saya tak buat bekpes, beliau goreng jejemput sendiri.. so that, masaklah nasik lemak.. boleh gak buat sampai lunch.. tapi tadi beliau bagitau sambal dah abis.. hohohoh... tatau kenapa sambal jadik sikit bile dah siap.. ekceli nak buat another sambal tadi, tapi tengah dok nak tggu minyak pecah, api dapur mengecil-mengecil dan terus padam... :(
 
 
inilah bekal bekpes saya arini.. takde timon, tapi sedap jugaklah.. :)
 
 
 


Balik nnt sambung goreng sambal tu buleh tak?? itupon kalau encik Kapten g beli gas le.. cam tak bangun lagik je tu..  lallalaa...  esok nak masak pe pulak ye?? ce bagi idea~~

Friday, 23 November 2012

Kawin~~Kawin~~



Salam Jumaat buat semua... 3rd and 4th week terasa sangat rilek tiada kerje?? wahahaha, heaven sungguh rasanya.. err, tak sebenarnya, sebab cam blur tatau nak buatpe... ** ayat bajet baik je budak ni... :) heaven sebab bos cuti arini.. hiihihh... tapi saya tak ngular, cume keje saya dah siap.. ;)




Well, musim cuti sekolah as usual adalah musim kanak2 bersuka ria + musim orang2 naik pelamin..and might be banjir pon boleh masuk dalam list?? ;p  Every week mesti ada jemputan kawin.. InsyaALLAH I'll attend whichever yang sempat dan kami berdua ada masa nak g.. if Encik Kapten ade exercise and venue of the wedding adalah di luar kawasan, salam kebahagiaan ajelah yang kami hulurkan kepada pengantin2 tersebut..




Esok i'll be attending one of my ex-colleugue's wedding ceremony.. she called me Kudut, so am I call her Kudut as well.. kenapa?? sebab kami dalah dua orang budak comel yang mempunyai saiz badan mini... eh? mini?? hahhahaa... underweight la kunun2 nye... tapi die adelah much more kurus dari saya... hopefully pas kawin ni cepat2 gemok eh???



2008?? hahahhaha... gamba 4 tahun yang lepas...
last saya jumpe die pon bile eh???
rasanya awal tahun ni, masa tu pon sebab terserempak kat Jusco..
 


Ni gamba masa dinner, 2 years after that picture.. 
2010- masa tu saya kene paksa jadi committe, so kenelah pegi..
 
 
 
gamba 2012?? insyaALLAH esok if berkesaempatan ambik gamba dengan pengantin, i'll post it here, ok?? tibe2 rasa nak tempek gamba saya masa sanding for the second time kat Kulim aritu.. ngade2, orang lain kawen, dia pulak sebok nak letak gamba kawin die.. ;)
 
 
 
Seperti biasa, beliau pasti tidak pandang kamera..
saya jek dok senyum sensorang.. ;(
 
 
 
 

Jalan2~~
 
 
 
 
 

Terasa cam princess2 gitu... ;)
 
 
 
 
 

 Kami yang happening~
 
 
 
 
 

Sape paling macho??
ofcos la my encik Kapten whom in the middle..
 
 
Hee, nak letak video kawen2 kami jugak boleh tak??  sape2 yang belom tengok, tengok lah... if ada rasa2 nak buat video ke, boleh la kontek my adik ipar ye?? thanks zack for this lovely video... sangat suke...  cam ade feeling2 artis sekejap la bile tgk this vids... enjoy!!!
 
video
 
 
 
 

Tuesday, 6 November 2012

Malam Mess



Allo semua.... sehat ke??
now waktu lunch, tapi masih kenyang lagik... jadi mari updet blog...
 
 
 
 
Last Saturday ada Messnite..
Lokasi : Thistle Hotel



 
Memula ingat nak pakai outfit sepertimana di atas..
 
 
 
 
 
 
 
 
Tapi end up pakai baju konvo tahun 2006 dulu...
henbeg pink ok... itu encik suami yang belikan..
nak harap saya?? heeeee..... tak reti le..
 





 
Ini semua wife2 kawan encik suami sama cawangan..
boleh pulak bunge2 belakang tu same kaler ngan tudung.. hohohoh...
( ada lagi 2-3 orang takde dalam gamba)
 
 
 
 
 
 

 
Dalam dewan makan..
makanan?? hailaaaa, tak worth bayar 200 hengget sekepala.. :(
 
 
 
 
 
 
 

 
Full dress!!!
muke dah comots.. nak ambik before majlis tak sempat sebab beliau sibuk prepare speech MC..
 
 
 
 
 
 
 

Final shot before balik tido...
dapat 2 jambangan bunge segar...
hoyeh2, selamat 3 ringgit this week takyah belik bunge...
 
lupe plak nak ambik gamba bunge itu~~ ;)
 
 
 
 
 
Kesimpulannya :
 
This is my first time ever g Messnite..
The day i missed to watch BIG game!!! Gunners VS Red Devil...
 
 
 
 
owh lupe nak cakap... messnite ni sempena Abang Dan Dining Out..
 
 
 
Sape Abang Dan???
hehehhehe, nama manja untuk Komandan ~~ kuikuikui...
( both of us ade cerita nightmare dengan beliau.. ;p)
 
Wish him and wife best of luck!!
 
 
 
 
Battery phone dah sangat nazak masa Captain's performance which is derang menari Gangnam Style~~ best gak laaa.... rugi tak ambik.. ;p
 
 
 
 
Tapi saya ade gamba  derang menari masa Abang Dan nyanyi lagu "APO KONO EH JANG"..
Versi lama ye...bukan versi AC Mizal rapping tuh...
 
 
 
Nak tgk ke???
Tengoklah kat bawah ni...
 
Encik kapten saya takde pon dalam video ini...
 
 
video
 
 
Majlis abis around 1230 camtu...
Encik suami kelaparan...
Mencari berger kat Pekan Tiram tu tapi semua dah tutup, or else tak bukak, sebab hujan..
 
 
 
 
Encik suami dengan pasrah berkata " takpelah, balik nanti minum susu coklat je"
Heeee, tak best pon makan kat hotel... lagi sedap masak sendiri dan makan..
 
 
 
 
Plan cuti kami ujung minggu ni kene pospon sebab beliau tibe2 kene pulak masuk exercise Ikhtiar Hidup a.k.a Survival~~ :(
 
 
 
 
Looking forward to December la nampaknye..
 
 
 
Till then, back to work...lunch hour sudah abis..