Wednesday, 26 December 2012

Rezeki



We've been visited by his friend yesterday.. they've got such a lovely beautiful princess.. Nama pon Puteri Nurul Jasmin.. adorable. sweet. genius. errr?? boleh ke pakai istilah genius?? tapi memang budak kecik itu sangatlah comel dan bijak..looked like cam anak cine..putih dan mata sepet.. putih cam mommy, sepet cam daddy.. great combination is it?? saya tak bawak kabel phone pulak.. if not, bolehlah publish gambar puteri itu...




Malam tu masa tengah tgk tv, me and dear encik kapten berbual2 pasal that kid.. and here came the inspiring conversation.




Him : Dina dah setahun eh? (Dina is my niece, anak along)

Me   : Belom laaa... baru 9 bulan camtu...dia keluar kan after majlis kite... (we were married in March)

Him  : Oooo...ok..

Me    : Dina kuar after majlis kite, then Tasneem kuar after majlis Arep... (Tasneem also my niece, anak angah)

Him  : Haaaa...nanti after majlis Nad, anak arep pulak keluar.. (arep is my bro, his wifey now 2 months preggy)

Me    : Ehhh...Nad?? lom ade calon lagi tu... (Nad is my sister)

Him  : Alaaaa, tak lama tu... mana tau kenal sebulan je, pastu kawin...

Me    : Macam kite eh??? ** both smilee....

Me    : Then, bile pulak anak kita nak keluar??

Him  : After majlis adik la pulak....

Me    : Adik??? bilelah tu kan?? lama lagi..... (nada sedih...)

Him  : Ermmm, benda ni kan rezeki... kalau kita tak dapat cara ni, ALLAH bagi cara lain... InsyaALLAH ada nanti...

Me    : Ye, insyaALLAH... :)




Thanks lot sayang ~~~ 



MORAL OF THE STORY ::
Percayalah pada ketentuanNYA... kan ALLAH Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang?? insyaALLAH, when the time has come, it will be... so that nanti, bile ada orang tanye bile lagi, i'll say "InsyaALLAH bila ada rezeki nanti" as well as when I said, "Bila jodoh sampai nanti" bilamana orang tanye bile nak kawin once upon a time..



I'll keep on praying to have a good health, free from fibroids, and will have cute, intelligent zuriats later.. Thank You Allah for sending me the man with full of understanding.. may we'll be blessed till Jannah... errrrr, kenapa mata berkaca2 pulak ni??



Till then~~

Wednesday, 28 November 2012

Bile Perut Disakiti~~



Dah lama perot tak sakit, ari isnin pagi2 hari sakit??
Jadinye, lepak2 di atas katil... muahahhaa... Monday Blues sungguh kan???



Ekceli dari ari ahad tengari tu perot dah sakit... :(
dah makan ubat, dah letak minyak yuyee, tapi masih lom berkesan...




Haruslah g RSAT untuk jumpe dokto sekaligus mintak surat cuti kaler ijau...lalalla...
So, encik Kapten drove me g RSAT... kebetulan am wearing green... so, pakailah Green Barret itu.. hoyeh2, perasan ala2 komando kunun...  :)

Muke Menahan Kesakitan Di Perut!
 
 
 
 
 
 

Pandang Kanan!!!!
hahhahaha, tatau kami dok pandang pe.. leh plak tersnap gamba ini...
 
 
 
 
 
Balik je umah pastu terus pengsan.. tapi encik Kapten saya pon pengsan jugak??? hohohoho..beliau yang lelebih ketiduran daripada orang yang sakit ni... Kunun2 nak jaga saya, last2 jadi cam saya yang jaga beliau pule.. ;p
 
 
 
 
Bile tido, bangun2 rasa cam lapar.. bukak tenet, gugel " Resepi Minum Petang"... terjumpe sebijik resepi Brownies... hoyeh222, sukenye!! all the igredients ada kat dapo.. tgk cam senang aje.. so, terus menyihatkan diri seketika dan buat... Alhamdulillah, jadik jugaklah... tapi rasanya terlebih koko, rasa cam sedikit pahit.. tiada gamba untuk membuatkan anda2 semua terasa nak makan brownies.. hihihih... next time kalau saya buat lagi, saya post eh?? dah abis da itu brownies... encik Kapten dok buat supper die masa tengok Merlin sorang2 malam isnin tuh.. ( saya tatau kenapa orang suke tgk Merlin, sebab saya pasti tertido)...  
 
 
 
 
Pagi tadi terajin buat nasi lemak... hiihihih.. sebab takut nnt encik Kapten saya lapar.. beliau sedang bercuti2 Malaysia kat umah tu.. kesian pulak sebab semalam saya tak buat bekpes, beliau goreng jejemput sendiri.. so that, masaklah nasik lemak.. boleh gak buat sampai lunch.. tapi tadi beliau bagitau sambal dah abis.. hohohoh... tatau kenapa sambal jadik sikit bile dah siap.. ekceli nak buat another sambal tadi, tapi tengah dok nak tggu minyak pecah, api dapur mengecil-mengecil dan terus padam... :(
 
 
inilah bekal bekpes saya arini.. takde timon, tapi sedap jugaklah.. :)
 
 
 


Balik nnt sambung goreng sambal tu buleh tak?? itupon kalau encik Kapten g beli gas le.. cam tak bangun lagik je tu..  lallalaa...  esok nak masak pe pulak ye?? ce bagi idea~~

Friday, 23 November 2012

Kawin~~Kawin~~



Salam Jumaat buat semua... 3rd and 4th week terasa sangat rilek tiada kerje?? wahahaha, heaven sungguh rasanya.. err, tak sebenarnya, sebab cam blur tatau nak buatpe... ** ayat bajet baik je budak ni... :) heaven sebab bos cuti arini.. hiihihh... tapi saya tak ngular, cume keje saya dah siap.. ;)




Well, musim cuti sekolah as usual adalah musim kanak2 bersuka ria + musim orang2 naik pelamin..and might be banjir pon boleh masuk dalam list?? ;p  Every week mesti ada jemputan kawin.. InsyaALLAH I'll attend whichever yang sempat dan kami berdua ada masa nak g.. if Encik Kapten ade exercise and venue of the wedding adalah di luar kawasan, salam kebahagiaan ajelah yang kami hulurkan kepada pengantin2 tersebut..




Esok i'll be attending one of my ex-colleugue's wedding ceremony.. she called me Kudut, so am I call her Kudut as well.. kenapa?? sebab kami dalah dua orang budak comel yang mempunyai saiz badan mini... eh? mini?? hahhahaa... underweight la kunun2 nye... tapi die adelah much more kurus dari saya... hopefully pas kawin ni cepat2 gemok eh???



2008?? hahahhaha... gamba 4 tahun yang lepas...
last saya jumpe die pon bile eh???
rasanya awal tahun ni, masa tu pon sebab terserempak kat Jusco..
 


Ni gamba masa dinner, 2 years after that picture.. 
2010- masa tu saya kene paksa jadi committe, so kenelah pegi..
 
 
 
gamba 2012?? insyaALLAH esok if berkesaempatan ambik gamba dengan pengantin, i'll post it here, ok?? tibe2 rasa nak tempek gamba saya masa sanding for the second time kat Kulim aritu.. ngade2, orang lain kawen, dia pulak sebok nak letak gamba kawin die.. ;)
 
 
 
Seperti biasa, beliau pasti tidak pandang kamera..
saya jek dok senyum sensorang.. ;(
 
 
 
 

Jalan2~~
 
 
 
 
 

Terasa cam princess2 gitu... ;)
 
 
 
 
 

 Kami yang happening~
 
 
 
 
 

Sape paling macho??
ofcos la my encik Kapten whom in the middle..
 
 
Hee, nak letak video kawen2 kami jugak boleh tak??  sape2 yang belom tengok, tengok lah... if ada rasa2 nak buat video ke, boleh la kontek my adik ipar ye?? thanks zack for this lovely video... sangat suke...  cam ade feeling2 artis sekejap la bile tgk this vids... enjoy!!!
 
 
 
 
 

Tuesday, 6 November 2012

Malam Mess



Allo semua.... sehat ke??
now waktu lunch, tapi masih kenyang lagik... jadi mari updet blog...
 
 
 
 
Last Saturday ada Messnite..
Lokasi : Thistle Hotel



 
Memula ingat nak pakai outfit sepertimana di atas..
 
 
 
 
 
 
 
 
Tapi end up pakai baju konvo tahun 2006 dulu...
henbeg pink ok... itu encik suami yang belikan..
nak harap saya?? heeeee..... tak reti le..
 





 
Ini semua wife2 kawan encik suami sama cawangan..
boleh pulak bunge2 belakang tu same kaler ngan tudung.. hohohoh...
( ada lagi 2-3 orang takde dalam gamba)
 
 
 
 
 
 

 
Dalam dewan makan..
makanan?? hailaaaa, tak worth bayar 200 hengget sekepala.. :(
 
 
 
 
 
 
 

 
Full dress!!!
muke dah comots.. nak ambik before majlis tak sempat sebab beliau sibuk prepare speech MC..
 
 
 
 
 
 
 

Final shot before balik tido...
dapat 2 jambangan bunge segar...
hoyeh2, selamat 3 ringgit this week takyah belik bunge...
 
lupe plak nak ambik gamba bunge itu~~ ;)
 
 
 
 
 
Kesimpulannya :
 
This is my first time ever g Messnite..
The day i missed to watch BIG game!!! Gunners VS Red Devil...
 
 
 
 
owh lupe nak cakap... messnite ni sempena Abang Dan Dining Out..
 
 
 
Sape Abang Dan???
hehehhehe, nama manja untuk Komandan ~~ kuikuikui...
( both of us ade cerita nightmare dengan beliau.. ;p)
 
Wish him and wife best of luck!!
 
 
 
 
Battery phone dah sangat nazak masa Captain's performance which is derang menari Gangnam Style~~ best gak laaa.... rugi tak ambik.. ;p
 
 
 
 
Tapi saya ade gamba  derang menari masa Abang Dan nyanyi lagu "APO KONO EH JANG"..
Versi lama ye...bukan versi AC Mizal rapping tuh...
 
 
 
Nak tgk ke???
Tengoklah kat bawah ni...
 
Encik kapten saya takde pon dalam video ini...
 
 
 
 
Majlis abis around 1230 camtu...
Encik suami kelaparan...
Mencari berger kat Pekan Tiram tu tapi semua dah tutup, or else tak bukak, sebab hujan..
 
 
 
 
Encik suami dengan pasrah berkata " takpelah, balik nanti minum susu coklat je"
Heeee, tak best pon makan kat hotel... lagi sedap masak sendiri dan makan..
 
 
 
 
Plan cuti kami ujung minggu ni kene pospon sebab beliau tibe2 kene pulak masuk exercise Ikhtiar Hidup a.k.a Survival~~ :(
 
 
 
 
Looking forward to December la nampaknye..
 
 
 
Till then, back to work...lunch hour sudah abis..
 
 
 


Tuesday, 30 October 2012

Pertama Kali


Cube teke apa ada dalam gamba di atas?????? 
 
Udang tu kompem2 la korang tau kan???
 
 
 
Kemudian, kita ada Kerabu Perut Pucuk Paku, dan juga Rebung Masak Lemak Cili Api..
2 menu ini adalah untuk pertama kalinya saya makan dan masak....
agak2 korang la kan, korang berani tak nak makan?? hihihi
 
 
 
Itu adalah request dari encik suami pada satu pagi subuh di hari Sabtu...
 
Beliau : Apa aktiviti harini?
Saya : G pasar laa... topup esbok..
Beliau : Nak masak apa ye arini??
Saya : Ikut u laaa, teringin nak makan apa?
.
.
.
.
.
 
(berfikir dengan tekun sambil pejam mata)
 
 
Kemudian.....
" errrm,,,kerabu perut laaa.."
 
 
 
"Perut?? kerabu? "
( muke taktau terpancar serta merta )
 
 
 
"ala, u bukak jelah gugel tuh...segala macam resepi ade kan?"
(kerana memang bile masak, encik note ade di sebelah bagi resepi2 luar alam)
 
 
 
"pastu kuah apa ye?? masak kuah singgang la eh?"
(yang ni oklah kot kan..makanan ruji masa pantang operate aritu)
 
 
kalau anda2 nak tau, saya adalah seorang budak yang hanya makan masakan emak sedari kecil lagi..
minus dok asrama dulu haruslah makan nasik kawah, ikan jaket... tapi kalau g makan kat kedai2 pon, memang ambik /order makanan yang familiar sahaja...
 
 
 
Jadinye, bile mendapat menu sebegitu rupa, memanglah encik gugel itu sahabat terbaik...
 
 
 
apabila di pasar, tugas memilih, membeli segala lauk pauk adalah tugas cik isteri yang comel ini..
beliau berinternet nengok youtube tarian gangnam style... hohoho...
 
 
 
sedang pilih2 cili padi super pedas, beliau datang menghampiri...
" cik azie, singgang tu kensel la... kite masak ni.. rebung masak cili padi"
 
 
"erhhhh?? rebung? bentuk die camne? ada jual ke?nak masak camne?"
haaaaa, tu dia, one shot kasik soklan...
 
 
"camni haa"
tunjuk gamba dalam note itu..
"kat kedai tepi sana tu ada tadi i nampak"
 
 
 
ohhhh.... beliau nampak rebung dan siap2 gugel resepi...
 
 
 
 
Jadi, setelah agak2 dekat dua jam jugaklah saya kat dapo tuh, itulah hasilnye..
cam banyak keje kot nak masak mereka2 itu.. perut kene rebus...rebung tu pon kene rebus..
jadi kire oklah tu kot masa nya kan?? hihihihi... kalau masuk masterchef kompem first contestant yang kene out.. ;P
 
 
 
saya tatau apa exactly rasa dua menu itu, tapi encik suami kata OK, maka OK lah tu kan?
( Beliau memang cakap OK je pon selalu)
 
 
 
 
Oklah, lunch hour sudah..
Selamat Makan
 
 

Sunday, 21 October 2012

Hajat Tak Sampai



Hallu~~~ morning alls... harini hari Ahad.... sini ujan...how 'bout your place there?? tido nyenyak tak semalam?? mesti semua kipas susah nak mati THE RED WARRIORS tido  dengan senyuman yang berbunga2 matahari kan malam tadi??? :)





Saya cam a bit penat semalam sebab buat 2 trip driving... so tgk cam tak tgk sangat la... sebab adik pon dok tukar2 cenel tgk game setan merah juge...  tapi dalam sedar tak sedar tu, still juge update kat encik asben result2 game... so sorry dear, ur team  need to try again next season... no luck la... Mat Yo sangat2 agresif + keeper ATM lepaskan gol ntah pape... nebes ke dik??





Oleh kerana tidak menonton game semalam dengan penuh perasaan, takleh nak ulas banyak2 la.. :)
tapi...... adik2 gooners saye gone with the norwich~ adeh la.... keciciran mata lagi nampaknye... dah le dua2 team Manchester tu collect full mark!! :(




Hurm, bola tu bulat kan?? dan 90 minit tu macam2 boleh jadi kan??  aci tak kalau saya nak sambung tido sekejap... hujan2 ni sangat menarik je kan?? katil tu pon cam dah lambai2~~ hihiih....




Enjoy ur weekend peeps~~





Saturday, 20 October 2012

ATM vs KELANTAN



Who will be your favourite??
 
 
 
 
Mine?
ATM i guess~~ hahahhaa... i'll watch on behalf of my dear Encik Kapten... :)
 
 
 
 
 
In 5 mintues will be back to mom's...  :)
 
 
 
 
 
Now am back to active membebel2 here like old days~~
** keje tempat baru sangat convenient...
 
 
 
 
 
Ok guys, see ya tonite at Stadium Shah Alam..
 
~~amigos~
 
 

Friday, 19 October 2012

The Words


Comel dan sweet kan encik kapten saye??
He left the words on the board before going for a week outside exercise...


 
 

Terus hilang penat saat menatap board Angry Bird ini bila pulang dari keje tadi..
Thanks sayang buat saya tersenyum.. :))





Will be missing u my dear..
** u balik nanti kite g dating ok??
 
 

Tuesday, 4 September 2012

SAWANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
 
 
Warghhh.....banyaknye sawang!!!!
 
Saya nak updet, tapi saya bz... :(
 
neway, sempat lagi kan nak ucap Selamat Berpuasa kepada yang puasa 6!!!
( jadilah sebab masa bulan Ramadhan saya tak sempat wish~~ )
 insyaALLAH harini saya raya.... hoyehhh....
 
SELAMAT HARI RAYA DARIPADA KAMI.... Cik Azie Comel & Encik Zaidy Hensem!!! hahahahaha.... Mintak maaf sekiranya ada salah cakap, terkasar bahasa, terguris hati ke... saya manusia biasa, tak lari dari buat silap!!
 
Tahun depan saya raya Johor... yeay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

 
 
Masa rehat!! masa untuk tido... nnt saya conteng2 lagik...
banyak sangat bende nk cerita nih!! kisah raya, kisah EPL, dan seegala macam kisah...
 
 
 
see ya~~~

Tuesday, 3 July 2012

:: Marriage Life Is Awesome::



Tajuk di atas adalah sangat ngada2 kan?? lallala, harap2 anda tak muntah hijau...:)
it's nearly 4 months am became a wifey to a great husband... life after marriage adalah sangat2 best.. sebab semuanya dah halal, so it is like the world is ours... muahahhaha.... next updet cerita pasal ceritera cinta nak??



Rasanya last wiken banyak je orang kawen kan?? Irma Hasmie,Akma AF, errr.... dan ada lagi orang2 lain...if saya cakap pon awak2 tak kenal...if cakap nama artis mesti awak2 kenal kan??  Suke tgk gamba orang kawen... sume nampak hepi,ceria... baju2 semua cantik2... including mine..  (hohooh, nak jugak masuk dalam list tuh...)



As for me, masa majlis kat umah mak, dress wedding saya adalah dijumpai pada ketika ade 4 hari lagi sebelum majlis...hoohoho, hebat kan?? orang lain dah tempah/booking baju kawen mereka setahun sebelum majlis... nak buat camne, preparation untuk majlis saya pon lebih kurang 30 hari jek.. thanks to dearly encik husband yang bersabar teman saya carik baju tersebut last minute.. alhamdulillah, there's one dress which is soooo cantek...  and bile saya pakai, jadik cam supercomel seketika.. :)


comel tak?? hahhaha...
mata berat! hate the fake bulu mata...original lagi cantek kot~~








 cantek kan dress last minute jumpe ini?
if ade sape2 rasa nak sewa baju ni, let me know~~ :)







then, 2 months later majlis kat Kulim pulak... saya pakai gown... gown tu cantek kot, tapi bile saya pakai, jadik pelik... hahhahaa...sebab saya tidak berapa tinggi kot.. :(





errr,, kete hensem nyelit jap!!! :)






haaa, kan??? nampak pelik tak me in the gown??? dah le muke bulat!! ;p











tacap2 before lalu bawah pedang~~









dan muke extra putih cam pakai tepung gomak!!! adoilaaaa~~









heee, pelamin sangat comel kan??? 






itulah cerita pasal baju pengantin dan pelamin dan so on.... entri nak letak gamba ni adalah hasil request cik suri nk tgk baju pengantin kaler putih itu.. :)  baju tu cantik je kot cik suri, bile saya pakai nampak pelik..hehhehe...





Tapi memang tak dinafikan marriage life sangat best kan?? sape setuju, sile angkat tangan!!! :) sebenarnya majlis perkahwinan ni tak perlulah buat besar2, membazir... tak perlu nak tunjuk gah sangat... saya ada cakap ngan mak, majlis akak nnt buat majlis nikah je, then doa selamat jemput orang2 yang rapat je... tapi mak kata, takpelah, kite buat jugak,kecil2 aje... sangat bersykur alhamdulillah, majlis kawin saya berjalan lancar walaupun masa sangat limited..  sesungguhnya betulkan niat anda... untuk apa tujuan perkahwinan itu... sentiasa berdoa agar tujuan itu direstui mak abah, diredhai ALLAH S.W.T.




Errr,dah macam ceramah Ustaz Azhar Idrus lak.. :) takpe, saling beringat kan tanggungjawab sesama insan kan?? bukan pe, saya tgk sometimes orang ni berlumba2 nak buat majlis kawen yang nak jadik Wedding Of The Year..  then, tak sampai setahun, naik turun mahkamah syariah... hurm, saya takmo cakap2 pasal ni...mungkin mmg itu yang dah ditetapkan oleh Allah,jodoh mereka tidak panjang,kan??  sesapa yang bakal mendirikan masjid, biarlah majlis dalam kesederhanaan dan diredhai ALLAH ye?? :)




And as for me, kami bercinta lepas kawin dan ia adalah suatu perasaan yang sangat sangat indah.. syukur ke hadrat ilahi kerana menemukan  kami di jalanMU.... terima kasih Ya ALLAH kerana menghadirkan seorang lelaki yang baik untuk diriku~~ :) ok2,cukup cukuplah cik azie membebel...



Apa yang awesome sangat marriage ni?? PERKAHWINAN ITU SATU IBADAH~~ :)


Monday, 2 July 2012

SPAIN~THE CHAMP!!



Haila~~~ that's the final whistle of the tournament!!! and the final score is far too good than i ever predicted... SPAIN 4~0 ITALY !!! Spain made it again!! 2 goals in the first half, and 2 goals in the second half..  Encik Torres scored!! so,he listed as top scorer with 3 goals together with Balotelli, Ronaldo, Gomez....and there's another 2 guys.. (sorry, can't remember their name..the team out so early.. ;p)




Trophy presentation will be coming up in a minute?? hohoho.. till then... I wanna continue my sleeps.. :)




LA ROJA ROCKSSS!!!!!

Sunday, 1 July 2012

:: Siapa Juara??? ::





Lama dah tak membebel pasal sepak bola.. :)
So,let's do it now...




Tomorrow early morning, 2.45 am, please channel your TV to TV3, 801, 825 ok?? let's watch the final game of UEFA2012 between my feveret team, SPAIN and 2006 world cup champ ITALY...





As per my prediction, Spain will be in da final..  yeahhh...really hope that they will be the champ again this year after win it in 2008. becossss, if am lucky, i'll be won the Giant voucher worth 500~~ ( that day join the contest becos shop above RM50) heeee, so Casillas n da gang, u all better play well, k???





Many people including Mr Hubby predicted Germany would be the champ!!  hhohho...me too thought that they will be in da final vs Spain.. but then,the "budak nakal" demolished their dream.. i only managed to watch the game in the second half time after woke up at 3.30am, get ready to go to KL.. Seeing the score 2-0 ?? haih?? i tot Germany leading, but then realized that the number 2 is beside the word Italy... :)





hohohoho,nice game indeed..Germany has so many chances to score, but seems that Italy defends very well, also with the kebal Mr Buffon..  might be Balotelli the budak nakal will won the Golden Boot if he manage  to score another goal during final.. or maybe Torres n Fabregas??  don't forget to watch the game ok?? Spain never won to Italy for the past 8 games...last game, they draw 1-1 during stage group C game..






What do i predict for this final??  ermmmm.... 
SPAIN 2~1 ITALY...

BUT FOR THE FINAL AND CONFIRM RESULT, LET'S WATCH FOR THE GAME OURSELVES!!! 
([watch by myself, mr hubby not around.. ): ]




Saturday, 30 June 2012

:: Am Back ::

 

heeeeeeeeee~~~ ade orang kata blog saya dah bersawang.. 
YES!! I ADMIT THAT!!!

upssssss.....Assalamualaikum semua... adakah saya dirindui?? 
tak? (**sedih)

well, now ni am home for another week after the operation...
operation? what operation??

well, will stori later ya??

do think that i can update blog every day for this week..
Haruslah boleh mengembangkan badan nampaknye ini.. :(
komen encik suami setelah seminggu saya menjadi prncess tak rasmi adalah~~

" SI BULAT"
Ohoooooo, sangat comel nampaknye gelaran itu kan???


belek2 gamba hanimun terjumpe gamba lama ini..
cantik pulak rasanya.. ( bukan saya, background belakang itu..)



okay, nnt saya updet pasal euro ok???
yeah, my tim - SPAIN in da final!! encik hubby nye team dah out kerana penangan balotelli...


daaaaaa... tak sabar nak ngomel2 lagi..tapi sekarang waktu lunch...kite makan dulu!!! :)

 

Wednesday, 4 April 2012

:: Saat Ijabkabul ::

Salam All...sehat tak???

It's nearly a month am become a wife to a great husband!! (ecececce~~maunye kembang encik suami jika terbaca ayat ini)




Cik suri mesti tertunggu2 entri saya ni kan?? btw, saya nak ucapkan terima kasih banyak2 pada semua yang datang majlis, all the du'a, wishes, gift, present~~ really appreciated it... and also saya pon nak mintak maaf, if majlis tak berjalan lancar, tak sempat nak berbual lama2 dengan kawan2 yang datang.. ( i admit it a bit kelam kabut )... but Alhamdulillah alls went well...





As per tajuk kat atas adalah Saat Ijabkabul, jadi please scroll down for the lovely pics of me~~ hahahahah....






muke eksaited ke ni??

am nervous tggu beliau sampai~~ pakai sampin tak siap2 agaknye..






handmade~~ dicantikkan oleh abah..

from me to him






ini Izzati, kawan baik saye!!!

thanks lot dear for coming..







Mari Main Sign2






Di'tenang'kan oleh rakan2








saat beliau menerima tanggungjawab dari abah!









Syukur Alhamdulillah, dengan sekali lafaz, kami adalah sepasang suami isteri yang sah~~ semoga hubungan ini akan sentiasa dalam redha Ilahi.







this is the real muke yang eksaited!!

(gatal!!!)







Ikrar Janji Setia - Kekanda Adinda








muke scary tahan air mata jangan jatuh!







dengan anak sedara beliau~

Rayyan n Aiman... tak pernah jumpe uncle, jadi menangislah..







Us, with the parents~~






Our BIG Family





Dah, itu ajelah cerita petang Jumaat selepas Asar 9 Mac 2012...






Wednesday, 21 March 2012

~~Alhamdulillah~~

Saya seorang isteri sekarang~~ Semoga Baitul Muslim kami ini sentiasa dalam redha Ilahi....



Mode sibuk!! later i'll update more with the cute pictures of us~~ muahahahhaa...keperasanan sendiri....

Friday, 24 February 2012

2 weeks and counting~~

setelah beberapa ari idup dalam gua :: internet kat opis problem, internet kat umah suspended, radio kereta tak idup, henpon tak canggih :: jadi, arini baru ade talian hayat.. hahaha, terima kasih CEO sebab datang..kalau tak datang mesti line tenet ni prob sampai wedding saye!!





well, from to date saat before ijab kabul, saya ade 13 hari lagi aje...semalam tacap2 barang hantaran, nak gubah2 bunge tu, tapi huduh je outcome die.. hadehhhhhh, sangatlah tangan tidak berseni... :(





saya nak diet, tapi tibe2 bos bawak masuk pizza!! hhaahaha, makan la apelagi, sebab other colleugue vege arini, jadi sekotak pizza besar itu untuk saye... kamu nak??? mari2, makan sama saya...




hurm...tgk ceklist cam banyak lagi lom setel.. huwarghh...jap nk tgk makcik tailor tanye baju sanding siap dah ke tak...hopefully jadik cam apa yang saya design la.. takmo menerima nasib yang same seperti baju nikah.. :(




alamak!!! dah pukul 1.30?? time for prayer.. later updet again... tata~~~

Thursday, 9 February 2012

Counting Days Is Scary

Menghitung hari, detik demi detik.....






Nombor untuk hari ini adalah 28~~ pagi tadi kete kene sondol dari belakang~ tak pakai seat belt, seb tak terhantuk kat stereng! jadi, from now on, silelah pakai seat belt even tak suke!






Kene marah dengan abah sebab tak buat police report, percaya sangat dengan mamat pelanggar kereta itu!! :( encik other half juge marah kerana ketidaktegasan saya deal dengan mamat pelanggar kereta~~ hurmmm, am shaking, serabut takleh pikir apa laaa.... duh!!!






so, can i lodge police report tomorrow?? valid for 24 hours aight?? encik polis out there, anybody willing to help???





rosak plan saya nak g shopping barang2 yang belom setel! :( it is another 4 weeks only~~ saya takmo kire hari but ramai orang2 baik hati tolong kirekan!! so, otomatik saya terkire sekali laaa~~





Ya ALLAH, semoga hari2 mendatang akan dipermudahkan segala urusanku... Engkaulah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang... sama2 tolong doakan saya ye??





~~out~~

Sunday, 22 January 2012

‎~*♥*~ 10 Tips on How to Be a Successful Wife ~*♥*~



**am sharing this~~worth to read!!**



1) Be grateful to your husband. Remind yourself that it’s a tough world out there and your husband works very hard to provide for you. So whatever you do, don’t compare him to other men, unless it is favorably. Let him know that you appreciate his efforts, not just through your words, but also your actions.




2) Be sensitive to his moods, feelings and needs. For example, don’t start complaining or burden him with problems as soon as he comes home; rather, welcome him and make him feel good to be home.




3) Be cheerful and humorous, smile often, don’t feel shy to be affectionate with your husband and make him feel really happy to be around you. Express your love frequently and creatively, rather than waiting for him to do so first.




4) Make sure you serve him the foods he likes, remembering that variety is the spice of life. Try to eat together as this fosters companionship.




5) Dress up for your husband at home. Wear the colours and clothes that he likes to see you in and use make-up, perfume, jewelry - in short, whatever it takes to be attractive to him.
Do things together or at least allocate some time of the day to give him your undivided attention. Be sincere in appreciating him, show interest in his day, his activities, his thoughts and opinions. Give him advice and comfort him when needed.




6) Spend your husband’s money carefully and try to keep him informed of where his money is being spent. Remember not to spend large amounts of his money without his permission.
Show caring and concern for his relatives as this is a sure way of securing a place in his heart. Never object when he spends on them, as this is a source of abundance in provision and increase in life span.




7) Don’t fly into a rage when you have a difference of opinion or he criticizes you. Stay calm, control your tongue and don’t challenge your husband’s authority at that time. Use your wisdom, tactics and powers of persuasion later to try to explain your point of view.




8) Believe the best, not the worst about him. Be forgiving and accept apologies graciously rather than holding grudges and bringing up mistakes of the past.




9) Show respect for your husband by not divulging your private and confidential issues to others, or by complaining about him to people or discussing your marital problems with those who cannot help you.




10) Last, but not least, remember that your husband is the head of the family and as long as obedience to him does not entail any sin, it is your duty to obey him. Allah’s Messenger Sal Allahu Alayhi Wa Sallam said:




“Any woman who dies and her husband is pleased with her, will enter Paradise.’’




~~hope that i would be one of them~~


Monday, 16 January 2012

Swan adalah Angsa~~~ kan??




Baju pakcik Wenger tu cam cantik jek! kalau saya nak pinjam, beliau kasik tak? ermm, kenapa terasa Ramsey banyak buat fault malam ni?? errr, miquel?? kenapa baru perasan rambut dia lawa?? cam baru pas rebond je~~ apsal budak2 angsa ni asyk jatuh jek? pastu mesti dapat free kick?? tadi penalti dah skor satu!! sapekah ref?? webb si botak ke???





apelah saya membebel ni?? hahhaha, tengah tengok game arsenal~swansea nih~~ RVP scored minit kelima.... pastu tak lama dak swansea dapat penalti n level the score~~ mencinye!!! do think that they played horribly ~~ adeh!! terasa cam sakit jantung tgk budak2 swansea nye counter attack!! adoi!! RVP got chances tadi, nice solo, tapi dia g tendang bola kasik keepr, haruslah keeper tangkap dengan jayanya~~ :( first half ended with a 1-1 score!





second half dah mule, masa break tadi mak teman sya borak2!! hahaha, comel kan mak saya? mak kamu2 cam mak saya tak ?? :) sungguh tak sedar diri esok keje tapi masih awake?? esok dahlah nak drive jauh!! ahahah, demi arsenal, harusla redah~ heee, tapi tau tak ayat feveret mak?? "daripada akak bangun tgk bola, akak bangun buat tahajud ke, solat hajat ke, lagi baik" hehhehhee, baik mak!!




GOL??????????????????? Swansea scored aother goal!! yes!!! defend sangat teruk malam ini!!! warghhhh, stress ok?? think that budak2 angsa controlled the game tonite!! abang henry, bile nak masuk?? huhuhuhu, budak2 ini sangat tidak bermotivasi sekarang, me as well!! :(




Yaey!! Wenger heard my whisper!! hahahha, abang sayang saya dah masuk!! come on!! give Swansea's keeper a fear,bro!! nice one,walcott!!!!! come on guys!!! 2 more plisss???? like2!!! what????????? goal agaiin?????? my god!!!! wat appen??? tak sempat celebrate gol walcott yg cantek itu~~





ok fine, no 3 points! nk tdo~ final score! swansea 3- 2 gunners~~


Wednesday, 11 January 2012

~~~~~~~~






Takde tajuk best nak letak, biar die begitu!!! hihiiihhh, meh cerita pasal makan lagi meh~~~ arini g ngedate lagi ngan my bestie, Cik Izzati Minen laaaa~~~ lokasi adalah Giant, kerana beliau ade bocer Giant bernilai 50 hengget, mahu belik jajan2 untuk mak kata beliau!!! ( padahal untuk diri sendiri tu...)






makcik, mata kamu sepet!!
di atas eskalator lembab menuju giant, haruslah ambik gamba!
(muke gile comot meredah jem, hohoohoh)







terasa nak belik nesvita tu tak, sekiranya kami adalah model makanan itu????
(kunun2 bile makan nesvita boleh jadik comel...)








CAFE TOK MAMA!!!!
Lokasi gosip2 untuk hari ini....










Dua muke budak lapar tunggu makanan sampai~~








Nasi Goreng Daging Merah untuk Izzati








Mee Hailam untuk Azzie








Air ni nama die pelik, apa ntah ada pusing2!!!
Asam Boi Pusing kot, tapi Izati kata takde pusing pon~~ kuikuikuikui...









huwarghhhhh, gemok nye muke ko azzie~~








eksaited menyuap makanan~~








hehhehee, tak sedap pon abis gak air pusing tu kan?? ;)









nasi goreng daging merah dah selamat masuk perut Izzati~~








Yeayyyy, saya pon makan abis!! cemerlang!!









Alhamdulillah dah kenyang~~
abang kat konter air kacau, hahihhh, dah kurang kecomelan di situ...







Jadik, silelah spent masa anda bersama mereka yang tersayang ye???
eh, apa ntah motif tibe2 cakap begini??? hahaha, maksudnya, dalam dunia ni you are not alone~~ tibe2 nak masuk mud pakcik mekel jekson lak~~ :)





it's just that, apa2 pon yang kite buat, jangan ingat kite sensorang je~~ we do still have mak, abah, abang, kakak, adik, makcik,pakcik,jiran,kawan2.... if you got problem, share it with other people, don't keep it to yourself, it will hurt u, and might be hurt people who closed to you...





nape tibe2 cakap camni??? sebab tadi masa makan, bace metro, ade paper budak jatuh tingkat 6, budak tu murung~~ tau tak murung tu apa??? cam ade tekanan perasaan gitu, remember, terjun bangunan adalah bukan jalan penyelesaian...and kite as a muslim haruslah tau bende itu haram... kalau awak2 ade masalah, nak cite kat saya pon boleh~~ some people do tell me :: "you're such a good listener"





uhhhh, dah kol seblas??? cepat pulak jarum jam ni pusing, lenkali kite borak2 lagilah ye??