Tuesday, 21 September 2010

Keracunan Makanan A.K.A Food Poisoning

Yosh!!!Perut pulas2, pedih bangat.... Subuh kol 630?? Hari apakah ini?? am I supposed dah siap cantik2 nak g keje??? owh... hajat itu nampaknye terpaksa dilupakan... serius, i can't move.Pas solat, cabut telekung, kembali bermastautin atas katil..anta msg kat colleugue kata MC arini..

On Skype, cakap ngan cik Reena pasal barang yang pakcik nak hand carry g Singapore petang karang..dush..takleh handle sungguh kesakitan perut ini.. erm??henset bateri dah nyawa2 ikan? tanya Nad si gemok charger dia yang kecik lubang tu kan? jika ya mahu pinjam..ask her to come to my house..

Around 11, Nad sampai..siap2 nak g klinik.. think i still can drive.. sampai klinik, dok 10 minit masuk bilik doc... doc tanya sakit apa.. perut sakit pulas2..baring, cek napas segala..ok... doc tulis2 kat buku rekod.. kenapa doc??food poisoning...huh?? sangatlah banyak ubat nak kene makan?? pheww...i hate ubat...tapi nak cepat baik, wajiblah makan... she gave me 2 days MC... If still tak recover within these 2 days, I need to come back for another check up...

Then, headed g kedai gunting rambut....kelebihan berbadan kecil dan muke yang comel, jadilah saya seorang budak UTM, so, i got student price ..nice...sekarang sudah ade rambut pendek yang comel..ingt nak buat korean style, tapi cam takde yang cantik lak kat gamba2 yang ditunjuk.. rambut Nad cantik...hihihi..semakin nampak kebulatan muka beliau.. =)

balik rumah..ade sebijik moto?? huh...ade lelaki dalam umah?? panas..panas.... bau rokok lak tu!! sangatlah kepantangan terbesar dalam hidup ni!! tolak pintu dengan kuat..tau lak budak tu tundukkan muke!! pergh!! nak je sound, tapi sebab perot sakit, malas rr kan... seb baik pintu bukak, kalau tutup rapat tadi memang le saya belasah!!!

Saya nak pindah!! takmo dok sini lagi.. now searching for rumah lelong mampu milik... if kawan2 ada kontek2 yang jual rumah, let me know ya? of cos kat johor ajelah... nak siap2 untuk buka puasa, pastu makan ubat....

Sila doakan saya cepat sembuh ye?? lama2 cuti nanti banyak sangat kerje tertangguh... =(

3 comments:

  1. lagi info tentang keracunan makanan di SIHAT SELALU - Keracunan Makanan

    ReplyDelete
  2. oh no...kompeni ku x suke org sakit...adulaa...u take care,girl :)

    ReplyDelete
  3. salam cik kak,
    oit... jaga diri bebaik...
    cik azie... cuba tengok2 kat mudah.com rasanya ada org nak jual rumah kat area taman U tuh...

    ReplyDelete