Saturday, 28 May 2011

:.Berubah.:

Dulu kecik, sekarang dah besar...


Dulu comot, sekarang comel sikit...


Dulu merempit, sekarang men'drift'


Dulu solo, sekarang pon solo je lagik!!! >> hohohoohh.....ni tak masuk topik....






ok, ok...refer kepada tajuk berubah di atas ye... statement no 4 tak dikire sebab tiada perubahan di situ... kenapakah manusia berubah?? kenapa kita perlu berubah??? kenapa awak? kenapa???




ngehngehngeh....poyo je azie...ekceli tertarik ngan lirik sebijik lagu dalam cerita Nora Elena yang magrib2 dok tayang kat TV3 tuh...saya tak ikut sangat pon cerita ni.. cume kekadang bukak pas dinner sementara tunggu berita, layan le gak.. ( kalau tak tayang waktu magrib, mebi saya follow le kot )... kat rumah, time magrib, sile tutup tv...ingat lagi masa kecik2, kalau dok ngadap tv lagi time magrib, angah mesti sound begini..."assolatuhoirum minal tengok tv".. hahaha, silelah faham sendiri...g ambik wuduk, get ready untuk magrib ye adik2....




people said that this story is adapted from novel Kasih Yang Suci karya Meen Zulaikha... orang kata juge... novel ni best??? kenapa kalau best takde dalam koleksi novel kami yang penuh satu almari itu??? haruskah pergi ke kedai buku nanti dan cari novel itu??? hahhaha...sounds great kerana bulan ini belom melabur untuk bacaan baru lagi... >_<




ok, melalut lagi nampaknye..saya taktau sangat cite tu camne...so far, saya tau Nora Elena tu dah tunang, dan beliau ade kisah silam kene rogol masa zaman sekolah...sangat garang dengan lelaki sebab perkara itu... beliau ade kawan baik nama Dila, keje bookstore..dalam cite tu awal2 kata beliau dan encik tunang iaitu Eid, lagi 3 minggu nak nikah... tapi Eid selalu sibuk, kene outstation g Penang... Nora Elena selalu makan hati..pastu boleh pulak 'terkenal' dengan boss Eid, whom is one from her past ... 'terkenal' jugak dengan Amir, also the one form her past yang buat onar terhadap beliau... last part aritu saya tgk, Nora Elena nikah dengan boss Eid, iaitu Seth Tan.. hohooh....wat eppen??? rasanya cite ni masih panjang... sebab magrib2 takleh tgk tv, jadi marilah kite tgk online ye kawan2....




Silelah g kat blog Abang Kaze ni... dan donlod la cite ni... anda boleh tonton sambil makan popcorn tanpa gangguan iklan yang panjang berjela ntah pape...kalau sape yang tatau, actual duration cite2 ni tak sampai patpuluhminit pon.... heee.... ada gak cite2 lain kalau kawan2 nak donlod ye???




Marilah layan lagu Berubah yang saya suke liriknye itu... ade lirik saya provide kalau kawan2 nak menghayati lagu itu.. yeahhh, it does touched my heart!! hahahaha.... ** sedikit ada kaitan dengan diri saya kot....




video


P: Kau berikan ku waktu
Untuk bersamamu meniti hari

L: Tak puas bagiku dan kau pun berlalu
Tinggalkan ku sendiri
Kelam seluruh jiwaku

P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku . . .

L:Kau yang ku kenali
Dan kini menjadi insan yang lain
Dulu kau berjanji
Kan hidup semati meniti hari

L/P: Semua telah berakhir

L/P: Ku ingin benar bersama denganmu
Dan kau pun menjauh
Tiba-tiba kini kau telah berubah
Apakah salahku






No comments:

Post a Comment